Dbaj o skórę z tymi prostymi kosmetykami

ięki temu są one lubiane przez wszystkie te osoby, które cenią sobie wymiar estetyczny i doznaniowy obecny podczas pielęgnacji skóry. Dlatego wydaje się, że można olejkami różanymi zainteresować już dzieci, a zwłaszcza młodzież.

Dodane: 24-02-2017 04:23
Dbaj o skórę z tymi prostymi kosmetykami

Walory olejków różanych

Olejki różane mogą być stosowane do pielęgnacji skóry całego ciała. Ich podstawowym walorem jest fakt, że posiadają bardzo piękny zapach i specyficzny kolor. Dzięki temu są one lubiane przez wszystkie te osoby, które cenią sobie wymiar estetyczny i doznaniowy obecny podczas pielęgnacji skóry. Dlatego wydaje się, że można olejkami różanymi zainteresować już dzieci, a zwłaszcza młodzież.

Osoby młode bardzo lubią pielęgnować swoją skórę, a jednocześnie chciałyby, aby ich czas spędzany w łazience był bardzo miły i niezapomniany. W przeciwnym razie wiele młodych osób będzie unikało dłuższego przebywania w łazience. Poza tym olejki różane mogą przydawać się wszystkim osobom starszym, które posiadają w jakiś sposób zniszczoną skórę, wymagającą specjalnej pielęgnacji i odżywienia oraz regeneracji.


O kremie z Wikipedii

Kremy - kosmetyki do pielęgnacji i ochrony skóry oraz włosów, stosowane bezpośrednio na skórę w celach pielęgnacyjnych. Występują w formie stałej lub półtłustej emulsji wodnotłuszczowej.

W Polsce nie ma dokładnie sprecyzowanego określenia co do właściwości i konsystencji kremu, dlatego też zakres stosowania poszczególnych terminów zależy od odczuć indywidualnych i względów marketingowych. Kremy są liczną grupą wyrobów, różnią się typem emulsji, składem i przeznaczeniem. Zwyczajowo dzieli się je zgodnie z pełnionymi funkcjami na: nawilżające, półtłuste, podkładowe, przeciwzmarszczkowe, anti age, after sun, sportowe, ochronne lub w związku z obecnością składników czynnych na: azulenowe, ceramidowe, witaminowe.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Krem_(kosmetyk)


Olej monoi-tiare. Wikipedia

Olej monoi-tiare - olej przygotowywany z kwiatów bądź pąków gardenii tahitańskiej (Gardenia taitensis) macerowanych w oleju kokosowym. W temperaturze poniżej 22 °C olej zastyga, ma białawy kolor i przyjemny zapach. Zawiera duże ilości kwasu laurynowego, kwasu mirystynowego oraz kwasy: palmitynowy, olejowy i kaprylowy.

W przemyśle kosmetycznym polecany dla skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i podrażnionej. Nadaje skórze miękkość, jedwabistość, chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych, a także przed utratą wody. Stosowany również w maskach przy suchych, łamliwych włosach, jako dodatek w olejkach do kąpieli. Dodawany do preparatów After-Sun jako ochrona przeciwsłoneczna. Do oleju monoi-tiare dodawany jest również często olejek eteryczny (waniliowy, ylangowy lub z drzewa sandałowego).

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Olejek_monoi-tiare



© 2019 http://refluks.net.pl/